X

debatcentrum Arminiuskerk, Rotterdam

Voor De Arminiuskerk, tegenover Boijmans van Beuningen in Rotterdam, heeft M2R de grote zaal een metamorfose laten ondergaan zonder het monumentale karakter te verstoren.
Naast de dienst op zondag door de Remonstranten gemeente is Arminius ook een debatcentrum, verhuur voor feesten of concertzaal.

De opdracht was een multifunctionele ruimte te ontwerpen die aansluit bij de architectuur en interieur.
De bestaande Jugendstil ornamenten hebben we versterkt op een actuele manier, door symbolische elementen uit de natuur toe te passen die de begrippen bescherming en verbondenheid van de gemeenschap, rust, trouw en liefde in zich hebben en aansluiten bij het nieuwe programma van Arminius.
De oorspronkelijke houten vloer hebben we terug gebracht met een ronde bies waarmee bijvoorbeeld verschillende scenario’s van het stoelenplan worden aangegeven en waardoor het centrum niet meer alleen op de kansel is gericht.
De vaste kerkbanken zijn mobiel gemaakt zodat van de traditionele opstelling kan worden afgeweken
Zo is een interieur ontstaan dat zich aanpast aan de oorspronkelijke waarden van de ruimte; dat de nieuwe waarden versterkt en een uitstraling heeft dat past bij het huidige maatschappelijke programma.