Filmhuis Lumen, Delft

Filmhuis Lumen verhuist medio 2025 naar een nieuwe locatie in De Hooghe Delft

De afgelopen 10 jaar is het filmaanbod bijna verdubbeld. Met een groei van twee naar vier filmzalen kan Filmhuis Lumen het sterk gestegen aanbod van kwaliteitsfilms in Delft voldoende plek geven. Niet alleen is er plek voor meer films, ook kunnen films langer en vaker draaien. Nieuwe doelgroepen, zoals jongeren en expats, kunnen kennismaken met Lumen en voor bestaande bezoekers wordt het aanbod groter. Er is meer ruimte voor filmeducatie en randprogrammering, zoals inleidingen en nagesprekken. Daarnaast is er in het nieuwe gebouw meer gelegenheid voor verdere samenwerking met lokale en regionale partners in de cultuursector en het onderwijs. De nieuwe locatie biedt bovendien de mogelijkheid voor openluchtcinema in het park.

Het ontwerp van de nieuwe locatie voor Filmhuis Lumen omarmt het thema “Het licht van Lumen” in zowel het exterieur als het interieur. Materialen zijn natuurlijk, duurzaam en tijdloos. De foyer kan worden verdeeld met een transparant gordijn en biedt diverse zitmogelijkheden, waaronder aan een grote tafel, in nissen, op mobile hockers, en aan de bar. Een grote trap met een decoratieve houten wand, die tevens functioneert als een lantaren, leidt naar de zalen. Lantaren elementen fungeren als dragers voor signing en komen door het hele gebouw terug.

Lumen groeit naar 4 filmzalen met in totaal 343 stoelen. De nieuwe accommodatie voldoet aan strenge duurzaamheidseisen en bevat faciliteiten voor mensen die minder mobiel zijn, zoals een lift en rolstoelplekken in iedere zaal.

De oplevering zal medio 2025 plaatsvinden.