Kempkes Optiek, Gouda

High-end optiekwinkel

BURO M2R kreeg de opdracht om voor het familiebedrijf Kempkes Optiek de mooiste optiekzaak van Nederland te ontwerpen. De focus moest daarbij komen te liggen op kwaliteit en persoonlijke aandacht. Eigenaren Carlo en Marjanne van Kleij wilden een unieke winkel creëren, onderscheidend van traditionele optiekzaken, met een design dat toekomstbestendig zou zijn.

BURO M2R paste hun ruime ervaring in het ontwerpen van openbare ruimtes gericht op gebruikersbeleving toe op het ontwerp van de nieuwe winkel. De gebruikersbeleving begint in het tochtportaal, waar de geschiedenis van Kempkes Optiek wordt getoond. Binnen zorgen gedimd licht en een aangename akoestiek voor een ontspannen sfeer. Elke zone in de winkel heeft een stijlvolle presentatie van het assortiment, met gebruik van materialen zoals notenhout, geborsteld messing, groen marmer en travertin op de vloer.

De samenwerking met de opdrachtgevers verliep vlot, met veel vertrouwen en ruimte voor wederzijds luisteren. Het ontwerp van Kempkes Optiek is gericht op duurzaamheid en tijdloosheid, met een exclusieve uitstraling die niet onderhevig is aan trends. Het benadrukt rust en kwaliteit, wat samen met een uitgebreid assortiment kenmerkend is voor Kempkes Optiek.